A weboldal a megfelelő működés érdekében HTTP sütiket használ.
Értettem
Bővebb információk

Uszoda ismertető  

Tisztelt Vendégeink!

Hatályba lépett a 484/2020. (XI. 10.) Korm. rendelet, amely alapján a Kazincbarcikai Fedett Uszoda bezárásra került, a továbbiakban közönségúszásra és szaunázásra nincs lehetőség.

A kormányrendelet értelmében 2021. március 1-ig zárva tartunk, nyitásra csak az intézkedések feloldása estén lesz lehetőség.

Amint érdemi információval rendelkezünk az újraindulás lehetőségéről, azonnal jelezni fogjuk Önöknek.


Az úszás az egyetlen sportág, amely légzésszabályozásra kényszerít. A ritmusos tempózás, a vízbe merülés, majd kimerülés, majd kiemelkedés és légvétel váltakozása révén a légzőszerv igen nagy tréningnek van kitéve. De nem csak a légzőrendszer lendül működésbe, hanem szinte az összes izom is.

Az úszás során a felső és alsó testfélre egyforma munka hárul. Alapvetően dinamikus, izotóniás terhelésről van szó, de természetesen ahhoz, hogy a test szépen ráfeküdjön a vízre és ne süllyedjen le bizonyos része, megfelelő izomtónusra, a tartóizmok munkájára van szükség.

Ha szeretne tenni valamit az egészségéért és a jó közérzetért, hetente legalább két alkalommal jöjjön el úszni a Kazincbarcikai Fedett Uszodába!

Az uszodát 1998-ban nyitották meg először az úszás szerelmeseinek nagy örömére, majd az uszoda újranyitására 2013. szeptember 30-án került sor.

Az uszodában egy 700 m2 vízfelületű versenymedence és egy tanmedence áll a vízi sportok kedvelői számára. Az intézményben emellett fitneszterem és finn szauna is várja a mozogni, kikapcsolódni vágyókat. 

 

Medencék:

Sportmedence:

Vízhőfok: 26-27 °C

Vízmélység: 2 m

 

Tanmedence:

Vízhőfok: 29-32 °C

Vízmélység: 80-120 cm